Vzdelávanie

ZŠ Svrčinovec 9. A B

Online priestor nám ponúka veľa možností, ktoré sú pre nás život prínosné, no zároveň aj mnoho nástrah o ktorých je potrebné hovoriť a upozorňovať na ne.
Kysucké kultúrne stredisko v Čadci v spolupráci so ZŠ Svrčinovec a s programom Cyber4Kids, ktorý je zameraný na vzdelávanie detí v oblasti kybernetickej bezpečnosti, pripravilo dňa 8. marca 2024 pre žiakov II. stupňa ZŠ Svrčinovec dopoludnie plné zaujímavých diskusií.

orange plagát

V súčasnosti žijeme v dobe digitálneho rozmachu, čo okrem úžasných možností so sebou prináša aj temnú stránku a to nástrahy v podobe kyberšikany, podvodných stránok, falošných profilov, klamlivých súťaží, či možnosť kontaktovania neznámym človekom. Najviac zraniteľnou skupinou sú deti, ktoré často nedokážu správne vyhodnotiť situáciu a ľahko sa stávajú obeťami prostredníctvom online sveta, o to viac, ak pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia. 

IMG 20240304 104338

Jednou z úloh Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci je osveta v oblasti vzdelávania a prevencie.
Vďaka spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Čadci a SZŠ sv. Františka z Assisi v Čadci sa nám darí prinášať dôležité témy a informácie z oblasti správnej životosprávy i našim seniorom.

Modrá a žltá Ťahy štetcom Školská trieda Predškolský Plagát 5

Marec nazývame aj mesiacom knihy. Knihy sú výnimočné nielen vďaka obsahovej stránke, ale aj z hľadiska vývoja, histórie a spracovania knižnej väzby. Do tajov knihárskeho remesla zasvätí deti knihár Miroslav Šlapka.

Modrá a žltá Ťahy štetcom Školská trieda Predškolský Plagát 4

Kybernetická bezpečnosť pútavo a hravo.
Ako sa bezpečne pohybovať v online priestore?
Čo sú sociálne siete, na čo slúžia a aké nebezpečenstvá môžu ukrývať?
Čo je kyberšikana a ako sa voči nej brániť?
Aké sú symptómy hráčskej závislosti?
Tieto a ďalšie otázky zodpovie pán Radoslav Blaško v rámci interaktívnych vzdelávacích prednášok určených pre žiakov II. stupňa ZŠ Svrčinovec.

Modrá a žltá Ťahy štetcom Školská trieda Predškolský Plagát 3

Zdravie máme len jedno, preto si ho chráňme!
Je dôležite vedieť, ako sa o svoje telo správne starať.
Vďaka spolupráci so SZŠ sv. Františka z Asissi prinášame našim seniorom relevantné informácie a dobré rady ohľadom správnej životosprávy.