NÁŠ PRÍBEH

Srdečne Vás pozývame na zhliadnutie výstavy členiek Štúdia neprofesionálnych výtvarníkov regiónu Kysúc pri KKS v Čadci. Marcela a Alica Romanové, mama s dcérou, predstavujú svoju tvorbu vo foyer Kysuckej knižnice v Čadci od 13. 5. do 15. 7. 2022.

MARCELA ROMANOVÁ sa narodila v Čadci v roku 1978. Maľovanie ju vždy lákalo, ale intenzívne sa mu začala venovať až v roku 2015. Pravidelne sa zúčastňuje kolektívnych výstav a zapája sa do celoštátnej postupovej súťaže a výstavy neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum. Maľuje akrylovými a olejovými farbami. Uprednostňuje maľovanie prírody, kvetov, motýľov, stromov. Maľovanie je pre ňu relaxom. Svoje diela vystavovala v Starej Bystrici, Čadci, Turzovke, Liptovskom Mikuláši. Jej autorský debut niesol názov ŽIVOT JE FAREBNÝ. V roku 2018 mala spoločnú výstavu s Bohuslavom Urbanom v Kysuckej knižnici v Čadci pod názvom DUO VÝSTAVA. Jej tvorbu si môžete pozrieť na facebooku: https://www.facebook.com/marcelaromanova777
 

ALICA ROMANOVÁ má 20 rokov, žije a tvorí v Čadci. K maľovaniu a kresleniu mala pozitívny vzťah už od škôlky. Nemá žiadne umelecké vzdelanie, je samouk. Maľovanie je jej obľúbený koníček. Pravidelne sa zúčastňuje rôznych súťaží. V regionálnom kole celoštátnej súťaži neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum získala už viacero ocenení, alebo čestných uznaní. Vo svojej tvorbe využíva najmä akrylové farby, fixky, ceruzky a rôzne kombinované techniky. Jej obrazy sú zostavené z množstva malých detailov, obrázkov, postavičiek, panáčikov. Na obraze vždy dominuje hlavná myšlienka, ktorú si divák môže domyslieť aj sám. Riadi sa heslom: "fantázii sa medze nekladú".

Jej diela si môžete pozrieť:

na facebooku - art Alica Romanová, na instagrame - art_alica_romanova