COVID pandémia

Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo pre Vás výstavu fotografií z nepostupovej foto súťaže Covid pandémia cez objektív fotoaparátu. Ocenené fotografie si môžete pozrieť vo foyer Kysuckej knižnice v Čadci do 23. 6. 2021

. Do tohto termínu môžete hlasovať za jednotlivé fotografie na facebooku Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci a môžete nám pomôcť vybrať najkrajšiu fotografiu, ktorá bude súčasťou titulnej strany pripravovaného katalógu „Tvorba v čase pandémie Covid 19“. Cieľom súťaže bolo podporiť autorov v hľadaní originálnych záberov, s ktorými sa môžu podeliť o prežívanie obdobia pandémie, zachytiť prostredníctvom objektívu (fotoaparátu, mobilu) udalosti z bežného života, ktoré sa akokoľvek spájajú s prevenciou, diagnostikou, karanténou, liečbou ochorenia COVID 19, trávením voľného času počas pandemického obdobia.
V nasledovnej videoprezentácii  Vám niektorí autori prezradia ako vznikla ich fotografia, čím je  výnimočná a aké majú fotografické plány do budúcna.

Odborná porota v zložení Mgr. Helena Šišková, ArtD. z Martina a Marián Hruška z Čadce ocenili 6 fotografií od 5 autorov vo veku do 18 rokov a 3 fotografie od 3 autorov vo veku nad 18 rokov.
Výsledky súťaže:
Kategória A – autori do 18 rokov:
1. miesto Alexandra Kmošková (Covid-thinking, Nákaza)
2. miesto Ema Michalíková (Foto I)
3. miesto Aneta Urbaníková (Zákaz športových podujatí)
Čestné uznanie:
Ema Hlaváčová (Víla pandémia)
Rebeka Ondrúšková (Karanténa platí pre všetkých)

Kategória B – autori nad 18 rokov:
1. miesto Richard Muroň (Leto a zima v Korni)
2. miesto Helena Heděncová (Ranný kúpeľ)
Čestné uznanie
Michaela Papíková (Cesta nádeje nad inými myšlienkami)

Fotografie z výstavy:

Prihlásené fotografie v kategórii A - autori do 18 rokov

Prihlásené fotografie v kategórii B - autori nad 18 rokov

Mgr. Ľubica Ligocká, KKS v Čadci