peter kolembus pozvanka2Srdečne Vás pozývame v piatok 16. 9. 2022 na vernisáž výstavy diel Petra Kolembusa zo Zborova nad Bystricou, ktorá sa uskutoční vo výstavných priestoroch Kultúrneho domu vo Vysokej nad Kysucou o 17.30 hod. 

Peter Kolembus sa narodil v roku 1974 v Čadci. S manželkou a dcérou Biankou žije v Zborove nad Bystricou.
Posledných 20 rokov pracuje v IT oblasti. So svojou manželkou vedú softvérovú spoločnosť CB Media, ktorá je v danej oblasti čo do počtu klientov jedna z najväčších firiem na Slovensku CB Media sa stará o viac 500 firemných klientov. Sú to hlavne weby a e-shopy pre firmy, ale majú vo svojej správe aj weby pre samosprávu a iných organizácií).
Vo svojom portfóliu majú aj vlastné obsahové projekty ako sú napr. zdravieastyl.sk, najrecepty.sk..., ktoré dosahujú návštevnosť viac ako pol milióna videní mesačne. V regióne sú tiež známi projektom mojekysuce.sk.

Voľný čas Petra Kolembusa sa často prepája s pracovným časom. Medzi jeho záľuby patrí turistika, beh či cestovanie. V lete v roku 2022 prešiel pešo 780 kilometrov krížom cez Slovensko – cestu hrdinov SNP. Zo zahraničných krajín navštívil napr. Juhoafrickú republiku, Indonéziu, veľmi rád sa vracia na Grécke ostrovy. Jeho srdcovou záležitosťou je chata, kde trávi voľné chvíľky a nachádza inšpiráciu pre svoju tvorbu plastík z kovu či dreva. Venuje sa aj tvorivému písaniu, obsahovo prispieva napríklad na web mojekysuce.sk. Je spoluautorom knihy Kysucké dračie a iné príbehy, kde pretavil svoju lásku ku kraju do pútavých príbehov, pričom sa držal historických súvislostí z regiónu. To, že je kreatívnym človekom dokazuje široký záber jeho aktivít. Napr. s hudobníkom Marcelom Bogáňom uviedol svoju pieseň Rádio kolóna, ktorá je humorným vykreslením kolón na kysuckých cestách, je tiež známy prvoaprílovými žartíkmi, ktoré uverejňuje na svojom webe mojekysuce.sk (prvý automobil vyrobený na Kysuciach, kisucký samochod, kysučan zostrojil vrtulník...).

Ľubica Ligocká