Výbery 55. PR u

Do súťažnej časti 55. ročníka Palárikovej Rakovej sa prihlásilo jedenásť ochotníckych divadelných súborov. Výberová porota v zložení Peter Kováč, Katarína Šulganová, Pavol Zátek, Magdaléna Hacková a  Zuzana Polláková vybrala do súťažnej časti – Medzibrodské kočovné divadlo – Kokoš, Divadelný súbor Jána Palárika Čadca – Veselá jeseň, Divadlo Hubová o.z.- Všetko naopak, Divadelný súbor na skok – Tri śestri.

Najstarší a najvýznamnejší divadelný sviatok na Kysuciach sa v tomto roku uskutoční od 23. do 28. apríla 2023. Počas 6 dní sú okrem súťažných divadelných predstavení pripravené i pohostinné divadelné predstavenia pre širokú verejnosť vo viacerých kysuckých obciach a mestách.

V mene organizátorov Palárikovej Rakovej úprimne ďakujeme všetkým prihláseným súborom za naštudovanie slovenského titulu a prihlásenie sa do 55. ročníka národnej súťažnej prehliadky ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby a srdečne vás pozývame na návštevu tejto prehliadky

Hlavní organizátori 55. Palárikovej Rakovej sú Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, Žilinsky samosprávny kraj, Mesto Čadca, Obec Raková. Podujatie z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia.