Mladý moderátor 2022 3

Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, zorganizovala odborný vzdelávací seminár mladý moderátor. Seminár sa uskutočnil 10. októbra 2022 v Kysuckej knižnici v Čadci v rámci projektu Naše Kysuce 2022, ktorý podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia. Vzdelávací seminár bol určený pre mladých moderátorov, amatérov, ktorí sa majú záujem venovať moderovaniu, alebo ho pokladajú ako prípravu na samostatnú súťaž Kysucký mikrofón 2022 a následne krajská súťaž Sárova Bystrica 2022.
Odbornými lektormi seminára boli Mgr. Art. Gabriela Tomajková a Mgr. Michaela Pastorková.


Lektorky sa snažili mladým moderátorom vysvetliť v čom spočíva práca moderátora, aký by mal byť, čo musí vedieť, aby sa mohol uplatniť v rámci moderovania, keďže moderátor sa musí vedieť nielen pýtať, ale musí vedieť aj počúvať. Po všeobecnom prehľade prešli k samostatným disciplínam ako sú správy, reklama, vedenie rozhovoru, moderovaniu vlastnej relácie a reportáži. Účastníci seminára sa aktívne zapájali, názorne si to vyskúšali, spoločne vytvárali rozhovory. Vyvrcholením seminára bol aj živý vstup v Rádiu Regina o 13:20, čo mohli účastníci nielen vidieť ale niektorí aj osobne zapojiť.
O vzdelávací seminár bol v tomto roku veľmi veľký záujem nielen od základných a stredných škôl v regióne ale aj verejnosti, o čom svedčí aj počet účastníkov, ktorý značne prekročil očakávania. Ďakujeme všetkým zúčastneným kysuckým ZŠ a SŠ za spoluprácu a pedagógom a ich moderátorom želáme veľa úspechov na Kysuckom mikrofóne, ktorý sa bude konať už budúci pondelok 17.októbra 2022 v Dome kultúry v Čadci.
Mgr. Miroslava Boháčiková
Kysucké kultúrne stredisko v Čadci

Mladý moderator 2022 1

Mladý moderátor 2022 2

Mladý moderator 2022 4