Dňa 28. novembra 2016 sa v priestoroch Domu kultúry v Čadci uskutočnil VIII. ročník koncertu – VEČER VĎAKY. Na organizácii tohto výnimočného podujatia sa podieľali Občianske združenie Naša nemocnica v Čadci a organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja: Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca a Kysucké kultúrne stredisko v Čadci. Partnermi podujatia boli Mesto Čadca a Kultúrne a informačné centrum mesta Čadca.
Úvodné slovo patrilo riaditeľovi Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci Martinovi Šenfeldovi. Divákov privítali a pozdravili predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár a podpredsedníčka občianskeho združenia Naša nemocnica v Čadci Mária Šimčisková.

 


Koncert VEČER VĎAKY svojou účasťou podporili poslanec NR SR Ján Podmanický, primátor mesta Čadca Milan Gura, starostovia kysuckých obcí, poslanci ŽSK, Mesta Čadca, zdravotnícki zamestnanci, predstavitelia kultúrneho a spoločenského života regiónu Kysúc a široká verejnosť.
Hlavnou myšlienkou večera bol opäť zámer podporiť dobrú vec: výťažok z koncertu bude použitý na zakúpenie signalizačných náramkov pre interné oddelenia Kysuckej nemocnice s poliklinikou Čadca. Ich význam a využitie pre pacientov v praxi priblížilo náučné video, ktoré mali diváci možnosť zhliadnuť na podujatí.
Súčasťou večera bola i odborná prezentácia, ktorá výstižným spôsobom priblížila zaujímavosti a novinky, ktoré sa v tomto roku udiali v Kysuckej nemocnice s poliklinikou Čadca. Diváci tak získali prehľad o všetkých modernizáciách a inováciách, ktorými si naša nemocnica prešla od začiatku roka 2016. A bolo ich naozaj nemálo. Mnohé oddelenia získali nové prístroje a zariadenia, ktoré sú potrebné na skvalitnenie zdravotnej starostlivosti a pomôžu pri záchrane ľudských životov.

Prezentáciu pod názvom „Čo nového v Kysuckej nemocnici?" pripravila predsedníčka občianskeho združenia Naša nemocnica v Čadci Viera Valková.
Riaditeľ nemocnice Martin Šenfeld počas večera odovzdal zástupcom organizácií a spoločnostiam ďakovné listy za pomoc Kysuckej nemocnici s poliklinikou Čadca pri modernizácii jednotlivých oddelení nemocnice.
O neopakovateľnú atmosféru večera sa postaral hudobný hosť LA GIOIA, ktorá prezentuje nevšedný hudobný štýl – pop operu. Svojím vystúpením strhla divákov k búrlivému potlesku.
Ďakujeme všetkým spoluorganizátorom, partnerom, hudobnému hosťovi a divákom, ktorí svojou účasťou podporili tento príjemný a zmysluplný večer. Poďakovanie patrí aj mediálnym partnerom, ktorými boli: MY KYSUCKÉ NOVINY, Týždenník KYSUCE, KYSUCKÝ VEČERNÍK, KTV ČADCA a PLUS JEDEN DEŇ.
V neposlednom rade ďakujeme aj všetkým sponzorom a ľudom so srdcom na správnom mieste, ktorým nie je ľahostajné napredovanie Kysuckej nemocnice s poliklinikou Čadca a tým i pomoc všetkým pacientom tohto zariadenia.

Kysucké kultúrne stredisko v Čadci