Dňa 13. 8. 2019 o 14.00 hod. sa v Turistickom centre pod Orlojom v Starej Bystrici konala slávnostná vernisáž výstavy diel neprofesionálnych výtvarníkov žilinského kraja „ARCHITEKTÚRA V KRAJINE“. Vystavené práce vznikli počas výtvarného plenéra konaného v Sudoparku v Klokočove v dňoch 18. – 21. júla 2019. Diela Ingrid Jančíkovej z Kysuckého Nového Mesta, Miloša Poništa z Radôstky, Mariany Martinkovej zo Žiliny, Jozefa Vrábla z Podvysokej, Janky Ťahúnovej z Liptovského Mikuláša, Jany Sňahničanovej, Jany Belkovej z Turzovky, Evy Čerňanskej zo Žiliny, Dušana Chilého z Dunajova, Daše Tupej z Rosiny, Oľgy Kurtovej zo Žiliny, Zuzany Miškovskej zo Žiliny a lektorov Zoltána Agócsa a Erika Klapitu zo Žiliny si môžete pozrieť od 13. augusta do 29. septembra 2019. V roku 2020 budú obrazy vystavené v Žiline, v Liptovskom Mikuláši, v Martine, v Dolnom Kubíne a v Čadci.
Výstavu pre Vás pripravilo Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
Projekt ARCHITEKTÚRA V KRAJINE z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je aj hlavným partnerom podujatia.

DSCN1054

Mgr. Ľubica Ligocká
manažérka pre výtvarníctvo
KKS v Čadci