plagát Architektúra

 

Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pozýva neprofesionálnych výtvarníkov žilinského kraja na štvordňový výtvarný plenér.
Architektúra v krajine. Zásah ľudskej ruky do otvoreného priestoru. Stavba. Rozsiahly uzavretý systém vodorovných čiar a zvislíc, ktorý tvorí úžitkovú plochu pre prácu aj oddych. Paralela svetov. Symbióza v krajine. To všetko môžeme vnímať keď sa dobre dívame. Perspektíva ako "Almamater" všetkých pravidiel zobrazenia nám odhalí svoje tajomstvá aby sme mohli na papieri či plátne skonštruovať architektúru a zároveň ju prepojiť s biomorfnými tvarmi prírody. Účastníci plenéru sa zoznámia s problematikou priestorovosti v kresliarskych a maliarskych technikách (kresba uhlíkom, pastelom, maľba štetcom, špachtľou, prstami).
Plenér pre neprofesionálnych výtvarníkov sa bude konať v malebnom prostredí Kysúc v Sudoparku Klokočov v termíne od 18. do 21. júla 2019. Lektormi plenéra budú Dáša Klapitová a Zoltán Agócz, (www.dasaklapitova.blogspot.sk, www.zoltanagocs.blogspot.sk), absolventi Akadémie umení, Fakulty výtvarných umení, ktorí vystavujú na Slovensku i v Čechách.
Vstupný poplatok jedného účastníka je 15 €. Materiál na maľovanie zabezpečí organizátor podujatia. Plenéra sa bude môcť zúčastniť 10 výtvarníkov z celého žilinského kraja (Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horné Považie).
Uzávierka prihlášok je 9. júla 2019.
Výtvarný plenér ARCHITEKTÚRA V KRAJINE z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je aj hlavným partnerom podujatia.
Bližšie informácie získate na tel. čísle 041/433 12 50, mailom: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Prihláška:

ARCHITEKTÚRA.docx

ARCHITEKTÚRA.pdf

                  

Mgr. Ľubica Ligocká
manažérka pre výtvarníctvo
KKS v Čadci