Mgr. Vladimír Šufliarsky z Korne spomína 

 „Keď som v roku 1964 prišiel na Kysuce, začal som účinkovať v súbore Kysučan

a postupne som sa zoznamoval s aktivitami ZUČ. Rozvíjali sa aktivity v oblasti folklóru, ochotníckeho divadla, hudby, absentovala výtvarná tvorba. Keďže som učil práve výtvarnú výchovu a sám som sa pokúšal tvoriť, hľadal som kontakty.

Zoznámil som sa s turzovským rodákom akad. maliarom Ondrejom Zimkom, ktorý ma povzbudil v snahe aktivizovať na Kysuciach aj oblasť výtvarnej tvorby.  Prvá výstava

 bola inštalovaná v priestoroch Palárikovho domu v Čadci od 15. do 25. novembra 1967.

Boli sme presvedčení, že príprava výstav a konfrontačných stretnutí je jednoznačne

pre amatérskych výtvarníkov prínosom.“

ufliarsky.jpg

 

Vladimír Šufliarsky sa narodil v roku 1944 v Dobšinej. Po ukončení štúdia na Pedagogickej fakulte v Banskej Bystrici prišiel na Kysuce, kde sa  miestom jeho učiteľského pôsobenia  stala Základná škola v Korni. Už ako študent venoval maximálne úsilie výtvarnej tvorbe. K úspešnej prezentácii mu výrazne pomohol aj vznik Štúdia neprofesionálnych výtvarníkov Kysúc, ktoré od roku 1967 úspešne pracuje pri Kysuckom kultúrnom stredisku v Čadci, organizácii v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Za 47 rokov svojho pôsobenia „Štúdio“ vychovalo veľa úspešných výtvarníkov v celom regióne Kysúc.

 Zúčastnil sa mnohých regionálnych, krajských a celoslovenských výstav, na ktorých získal mnoho ocenení. Vystavoval v Turzovke, Považskej Bystrici, v Ružomberku, v Dubnici nad Váhom, v Humennom,  v Bratislave, v Kysuckej galérii v Čadci a v Oščadnici,  v Trenčíne

 i v poľskej Rajczi. Autorskou výstavou predstavil svoje diela v roku 2011 – pod názvom FAREBNÉ NÁVRATY- v Sieni Františka Hübla v Krásne nad Kysucou, repríza tejto  výstavy sa konala  v Dome kultúry v Čadci.

 Rok 2011 bol pre autora veľmi plodný a svoje výtvarné diela predstavil i spoločnou výstavou so štúdiovým kolegom  Dušanom Chilým vo Foyer Úradu Žilinského samosprávneho kraja pod názvom FAREBNÝ SVET.

Vladimír Šufliarsky neustále rozvíja svoj výtvarný talent a ako jeden z najaktívnejších a najúspešnejších neprofesionálnych výtvarníkov na Kysuciach úspešne reprezentuje tento región a robí tak radosť obdivovateľom výtvarného umenia.

Hlavným inšpiračným zdrojom jeho tvorby je slovenská krajina a človek v nej. Krajinu vníma ako nádhernú realitu so všetkými detailmi a farebnými nuansami

vo vizuálno-portrétnej polohe. Jeho olejomaľby dýchajú nehou a poetikou, ale aj dynamikou a silou.  Žije a tvorí v Korni.
                                                                

                                                                         Kysucké kultúrne stredisko v Čadci