Spoločná foto Vid.Habovka krajské kolo

V nedeľu 28. mája 2023 prebiehalo v priestoroch kultúrneho domu v Zázrivej krajské kolo súťažnej prehliadky hudobného folklóru dospelých - Vidiečanova Habovka. Predstavili sa počas nej najlepšie ľudové hudby, inštrumentalisti, sólisti speváci a speváčky, spevácke duá, ale aj spevácke skupiny zo Žilinského kraja.

Prehliadky sa zúčastnilo 106 účinkujúcich. Medzi súťažiacimi boli aj folkloristi z Kysúc, ktorí do krajského kola postúpili z regionálneho kola – KYSUCE, ktoré sa konalo 1. apríla 2023 v Dome kultúry v Čadci. Naši folkloristi „ ovládli“ zlaté priečky, o čom svedčia aj ich výsledky:

V kategórii Spevácke skupiny sa v Zlatom pásme s návrhom na postup umiestnila FSk Svrčinka zo Svrčinovca. FSk Svrčinka získala aj Cenu poroty za štýlovú vokálnu interpretáciu.

V kategórii Ľudové hudby získala Zlaté pásmo s priamym postupom ĽH Muzička spod Grúňa z Vysokej nad Kysucou.

V kategórii Sólisti speváci získala Zlaté pásmo s priamym postupom Štefánia Kubincová z Makova, ktorú doprevádzala ĽH z DFS Kelčovan z Čadce.

Všetkým srdečne gratulujeme, ďakujeme za úspešné reprezentovanie Kysúc a prajeme im veľa šťastia na celoštátnom kole, ktoré sa bude konať 17. – 19. novembra 2023 v Habovke na Orave.

PhDr. Mária Čanecká

Manažér pre folklór a ľudové remeslo

Kysucké kultúrne stredisko v Čadci

Foto: KKS v Čadci

 

Diplomy FSk Svrčinka

Ocenenia pre FSk Svrčinka zo Svrčinovca.

 

Diplom ĽH Muzička spod Grúňa

Ocenenie pre ĽH Muzička spod Grúňa z Vysokej nad Kysucou.

 

Diplom Štefánia Kubincová

Ocenenie pre Štefániu Kubincovú z Makova, ktorú doprevádzala ĽH z DFS Kelčovan z Čadce.