DSC3008 Terchovské národné Divadlo

Predstavujeme Vám divadelný súbor a inscenáciu, ktorá sa prihlásila na 56. Palárikova Raková
Divadelný súbor: Terchovské národné divadlo
Názov inscenácie: Luigiho srdce
Autor: Ivan Bukovčan Réžia: Samuel Bela
Úprava, dramatizácia: Samuel Bela
Scéna, kostýmy: Samuel Bela, kolektív
Výroba: kolektív Hudba: výber Samuel Bela
Termín premiéry: 16.12.2023

Základné informácie o súbore a hre, zaujímavosti, zvláštnosti tvorby a účinkovania súboru:
Terchovské národné divadlo vzniklo v septembri 2014 impulzom Vladimíra Šveca a jeho dcéry Bibiány Janšovej (Švecovej). Tradíciu ochotníckeho divadla v Terchovej sme obnovili po vyše 50-tich rokoch. Výber hier prispôsobujeme divákom, preto sa v repertoári objavuje slovenská klasika, rozprávky, ale aj súčasné hry. V rokoch 2015-2019 sme organizovali na Veľký piatok živú Krížovú cestu v uliciach Terchovej spolu s členmi terchovského speváckeho zboru a občanmi Terchovej.
Tento rok oslávi náš divadelný súbor prvú (a snáď nie poslednú) desaťročnicu, preto sme sa rozhodli dať priestor novým mladým talentom, vďaka čomu vznikla aj táto inscenácia Luigiho srdce. Okrem toho sme spustili pilotný ročník projektu „Nedeľa s rozprávkou“ a vždy prvú nedeľu v mesiaci (od novembra do marca) hráme rozprávku. Tradičnú, netradičnú, činohernú, bábkovú, v tradičnom či netradičnom priestore.
Súbor Terchovského národného divadla má v súčasnosti vyše päťdesiat dospelých členov a dvadsať detských divadelníkov, ktorí sú nielen z Terchovej a blízkeho okolia, ale aj z ďalekých Malaciek či Bratislavy.

 

 DSC3000 Enhanced NR1Terchovské národné Divadlo

 DSC2994 Terchovské národné Divadlo