Kysucké kultúrne stredisko v Čadci 3 page 0001

Predajná výstava predstavuje tvorbu členov Štúdia neprofesionálnych výtvarníkov regiónu Kysúc pri Kultúrnom kysuckom stredisku v Čadci. Želaním organizátorov je nadchnúť všetkých milovníkov výtvarného umenia a predstaviť tvorbu kysuckých rodákov tým, ktorí ju ešte nepoznajú.
Turistické centrum pod Orlojom v Starej Bystrici opätovne prinesie svojim návštevníkom umenie. Možnosť prezentovať svoju tvorbu dostali v októbri neprofesionálni kysuckí výtvarníci: Dušan Chilý (Dunajov), Ľudmila Hudecová (Skalité), Ema Mosorová (Oščadnica), William Jaroš (Čadca), Gabriela Pastorková (Čadca), Alica Romanová (Čadca) a Marcela Romanová (Čadca).

Organizátorom podujatia je Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a Obec Stará Bystrica. Kolektívna tematická výstava členov Štúdia neprofesionálnych výtvarníkov regiónu Kysúc pod názvom „Jesenná paleta farieb“ je sprístupnená od 20. 10. do 5. 12. 2021 v Turistickom centre pod Orlojom v Starej Bystrici. Výstavu Jesenná paleta farieb majú záujemci možnosť vidieť aj na facebooku Kysucké kultúrne stredisko v Čadci .
Štúdio neprofesionálnych výtvarníkov regiónu Kysúc pri Kysuckom kultúrnom stredisku v Čadci funguje na Kysuciach už viac ako 50 rokov. Jeho zakladatelia prišli s myšlienkou podporovať a rozvíjať talent kysuckých výtvarníkov a ostatným predstaviť ich umelecký pohľad na svet prostredníctvom výtvarných prác na rôznych výstavách. Odborný dohľad lektorov a umelecká tvorba ostatných členov Štúdia im pomáha nachádzať svoj vlastný štýl tvorby a stále s v ňom zdokonaľovať. Jeho členovia sa pravidelne zúčastňujú postupových súťaží, ktoré prebiehajú na regionálnej, krajskej i celoštátnej úrovni, na ktorých získavajú mnohé ocenenia a vystavujú na rôznych kolektívnych a autorských výstavách. Momentálne má Štúdio takmer 40 členov. Pokiaľ by mal niekto záujem o členstvo v Štúdiu, zúčastňovať sa stretnutí výtvarníkov, vernisáží, workshopov, poprípade vystavovať svoje diela, môže kontaktovať Ľubicu Ligockú mailom: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., alebo telefonicky: 0902 261 067.
KKS v Čadci

Online výstava: