Možnosti

Rád dokumentuješ okolitý svet? Zachytávaš momentálne okamihy, ktoré by si chcel mať pospájané v jednom videu a nevieš ako „na to“? Pozývame Ťa na filmársky workshop „ Základy spracovania filmu - Strih videa“ pre začiatočníkov pod vedením Michala Vrbňáka. Začíname v sobotu 27. novembra 2021 o 9.00 hod. v Dome kultúry v Čadci. Naučíš sa vystavať dramaturgiu, vyrobiť štruktúru filmu, pracovať s natočeným materiálom, určiť spôsob akým bude film rozprávať ... Vďaka tomuto nadobudneš základ, ktorý poslúži na vystavanie akéhokoľvek filmu, ktorý sa rozhodneš urobiť. Workshop je určený pre dospelých úplných začiatočníkov - napr. pre rodičov, učiteľov, ktorí chcú zachovať peknú spomienku pre deti, ktorá nebude pozostávať iba z fotografií. Po absolvovaní workshopu si budeš vedieť natočiť a zostrihať svoj vlastný hraný film.

Poplatok je 5 €. Workshop „Strih videa“ sa uskutoční v rámci vzdelávacieho projektu „NAŠE KYSUCE 2021“ – „Základy spracovania filmu“, ktorý organizuje Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Z verejných zdrojov projekt podporil Fond na podporu umenia, spolufinancoval Žilinský samosprávny kraj. Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia, partnerom je Mesto Čadca.

Lektor workshopu Michal Vrbňák je filmový a televízny strihač, venuje sa obrazovému aj postprodukčnému strihu. Študoval strihovú skladbu na VŠMU v Bratislave, pracoval na dokumentoch a reláciách pre RTVS, TV Markíza, TV Joj, momentálne pracuje v Slovenskom filmovom ústave a strihá na voľnej nohe, ako porotca sa zúčastňuje filmových súťaží Cineama.

Prihlásiť sa môžeš prostredníctvom formulára: https://docs.google.com/forms/d/1nlwQRMAJIXybTvrMXrXjlA_K_6A4MFG3MbHh5YlvDMQ/edit

>mailom: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., alebo telefonicky: 0902 261 067.