Základy spracovania filmu

Rád dokumentuješ okolitý svet? Zachytávaš momentálne okamihy, z ktorých by si si chcel urobiť svoj vlastný film a nevieš ako na to? Pozývame Ťa na filmársky workshop „ Strih videa“ pre začiatočníkov pod vedením Michala Vrbňáka. Začíname v sobotu 25. septembra 2021 o 9.00 hod. v Dome kultúry v Čadci.

Naučíš sa vystavať dramaturgiu, vyrobiť štruktúru filmu, pracovať s natočeným materiálom v strižni, určiť spôsob akým bude film rozprávať ... Vďaka tomuto nadobudneš základ, ktorý poslúži na vystavanie akéhokoľvek filmu, ktorý sa rozhodneš urobiť. Workshop je určený pre dospelých, ktorí si radi uchovávajú spomienky vo filmovej podobe, alebo chcú niečo povedať prostredníctvom filmu, len nevedia ako „na to“. Vítaný je vlastný notebook najlepšie s inštalovaným strihacím programom (da vinci resolve, movie marker...) a natočený materiál, s ktorým budeme pracovať, čo však nie je to podmienkou pre absolvovanie workshopu. Poplatok je 7 €. Prihlásiť sa môžeš prostredníctvom formulára do 19. septembra. Workshop „Strih videa“ sa uskutoční v rámci vzdelávacieho projektu „NAŠE KYSUCE 2021“ – „Základy spracovania filmu“, ktorý organizuje Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Z verejných zdrojov projekt podporil Fond na podporu umenia, spolufinancoval Žilinský samosprávny kraj. Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia, partnerom je Mesto Čadca.

Lektor workshopu Michal Vrbňák je filmový a televízny strihač, venuje sa obrazovému aj postprodukčnému strihu. Študoval strihovú skladbu na VŠMU v Bratislave, pracoval na dokumentoch a reláciách pre RTVS, TV Markíza, TV Joj, momentálne pracuje v Slovenskom filmovom ústave a strihá na voľnej nohe, ako porotca sa zúčastňuje filmových súťaží Cineama.

Základy spracovania filmu

Bližšie informácie: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Prihláška: https://docs.google.com/forms/d/1nlwQRMAJIXybTvrMXrXjlA_K_6A4MFG3MbHh5YlvDMQ/edit