Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva na zhliadnutie autorskej výstavy- tvorby člena nášho Štúdia neprofesionálnych výtvarníkov pri KKS v Čadci, Michala Šima zo Skalitého. Výstava je nainštalovaná v hale Kysuckej knižnice v Čadci v termíne od 27. 5. - 30. 6. 2020.Michal Šimo pozvánka

 

 20200526 164607"Narodil som sa 15. 02. 1980 v Martine, kde som vyrastal do svojich 17-tich rokov. Študoval som v Martine na SOU Služieb – Jahodníky.
Potom sme sa s rodičmi presťahovali na Skalité, kde žijem dodnes. K maľovaniu som sa dostal po základnej vojenskej službe v roku 2000 a inšpiráciou mi boli otec a dedo, ktorí tiež maľovali. Ešte v detstve ma učiteľka v škôlke odporučila na umeleckú školu, kde ma ale nevzali. Vyjadrenie poroty bolo, že neviem kresliť.
Po vojenčine som viac menej skúšal maľovať, ale nebola to moja priorita, najprv som začal s tetovaním, čo ma bavilo viac a založil som tetovacie štúdio TATTOO STUDIO ONYX v Čadci. Tetovaniu sa venujem 20 rokov a baví ma to doteraz. Posledný rok som sa začal aktívne zaujímať o maľovanie, lebo tak môžem vyjadriť to, čo chcem ja a nie to, čo žiada zákazník pri tetovaní.
Momentálne pracujem v KIA Motors Slovakia a popritom aj vo svojom štúdiu. Moje záľuby okrem tetovania a maľovania sú aj hra na elektrickej gitare a zbieranie modelov aut."