Vážení priatelia Etnofilmu,
s potešením Vám oznamujeme, že od 20. do 23. novembra 2018 sa v Čadci uskutoční 20. ročník najstaršieho slovenského filmového festivalu ETNOFILM ČADCA. Budeme radi, ak do medzinárodnej súťaže nášho festivalu prihlásite svoj najnovší dokumentárny film z oblasti etnológie, sociálnej a kultúrnej antropológie.

Obrázok Turo 003


Filmy možno prihlasovať od 1. februára 2018 do 25. mája 2018. Predtým, ako sa rozhodnete prihlásiť Váš film, odporúčame, aby ste si preštudovali štatút festivalu, ktorý uvádzame aj na tejto webovej stránke. Uzávierka pre prihlásenie filmu je 25. mája 2018, výsledky rozhodnutia Výberovej komisie budú prihlasovateľovi oznámené do 15. augusta 2018, uzávierka pre osobnú účasť na festivale je 10. októbra 2018.
ETNOFILM Čadca 2018 prechádza na nový spôsob prihlasovania filmov cez online prihlasovací formulár a dodanie filmov prostredníctvom internetu (zaslaním videolinku). Chceme vyjsť v ústrety všetkým tvorcom a preto ešte ponechávame možnosť dodania filmu aj na DVD. V tom prípade odporúčame kontaktovať produkciu festivalu na adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a oznámiť termín odoslania filmu. Predpokladáme, že väčšina filmov bude dodaná prostredníctvom internetu.
Tešíme sa na Vašu účasť a stretnutie v Čadci.
Mgr. Silvia Petreková
riaditeľka festivalu
ETNOFILM Čadca 2018