V stredu 22.mája 2019 sa sála Mestského kultúrno-športového strediska v Kysuckom Novom Meste stane opäť centrom detského folklóru, keď Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, organizuje už 12. ročník Detského folklórneho festivalu Kujem, kujem podkovičku...

KKS v Čadci Pozvanka Kujem kujem podkovičku 2019 jpg

Na festivale sa predstavia detské folklórne zoskupenia z regiónu Kysúc: DSS Vajčovské spievanky z Horného Vadičova, DFS Drevárik z Krásna nad Kysucou, DFS Lodňanček z Lodna, DFS Nezábudka z Rudiny, DSS Svrčinka zo Svrčinovca a dve folklórne duá z Turzovky a Zborova nad Bystricou. Ako hosť vystúpi DFS Kalužiar z Martina.
Spoluorganizátormi podujatia sú mesto Kysucké Nové Mesto a Mestské kultúrno-športové stredisko Kysucké Nové Mesto. Hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia.
Účastníci festivalu budú mať zároveň možnosť v rámci tvorivých dielní oboznámiť sa s ľudovým remeslom, ktoré im sprostredkujú naši kysuckí remeselníci.
Mediálnymi partnermi podujatia sú: RTVS, Rádio Regina, TASR, Rádio Pohoda, Rádio Frontinus, TV Raj, KTV, MY Kysucké noviny a týždenník KYSUCE.
DFF Kujem, kujem podkovičku z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Mgr. Jana Balážová
KKS v Čadci