OSLAVY ZVRCHOVANOSTI v Starej Bystrici 15. 7. 2017Vážení priatelia, srdečne Vás pozývame na Slávnostný folklórny program pod názvom MOJA RODNÁ, ktorý je súčasťou jedinečných OSLÁV ZVRCHOVANOSTI SLOVENSKA 2017. Tie sa uskutočnia v sobotu 15. 7. 2017 v Starej Bystrici - Rínok sv. Michala Archanjela.

Obec Stará Bystrica a Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravili tento program v spolupráci s manželmi Pavlom a Amáliou Kužmovcami a folklórnymi zoskupeniami z KYSÚC i ďalších štyroch partnerských regiónov nášho kraja. V programe účinkuje viac ako 450 umelcov, ktorí svojím vystúpením poukazujú na vzácne duchovné kultúrne dedičstvo ukryté v ľudovej slovesnosti, v tradičnej ľudovej hudobnej a tanečnej kultúre, s dôrazom na tieto hodnoty v celom Žilinskom samosprávnom kraji.

Slávnostný program má ambíciu nielen umocniť významovú stránku znovuzrodenia slovenskej štátnosti, ale aj poukázať na kvalitu mravnej a estetickej sily obyvateľstva na pozadí jeho tradičnej ľudovej kultúry.

Zároveň pripájame aj plagát k podujatiu s kompletným programom večera.

Bude nám cťou privítať Vás v tento večer osobne.