Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje každoročne na začiatku jari pre širokú verejnosť tematické výstavy s názvom Veľkonočné inšpirácie. V rámci výstav sú prezentované veľkonočné výrobky kysuckých remeselníkov ako napr. kraslice, perníky, venčeky a iné dekoratívne predmety. 

2019Velkonocne inspiracie 21jpg

Výstavy sú verejnosti sprístupnené v priestoroch Kysuckej knižnice v Čadci v termíne od 26. marca do 1. mája 2019 a v Turistickom centre POD ORLOJOM v Starej Bystrici od 27. marca do 2. mája 2019.
Návštevníci majú možnosť zhliadnuť a v Turistickom centre POD ORLOJOM i zakúpiť remeselné práce: Veroniky Latkovej z Čadce, Terézie Oravcovej z Milošovej, Veroniky Hruškovej z Čadce, Eleny Miškovičovej zo Staškova, Gabriely Kubjatkovej z Oščadnice, Evy Šuškovej z Čadce, Renáty Štětinovej z Oščadnice, Dany Perďochovej z Olešnej, Vlasty Mosorovej z Oščadnice, Emílie Valčuhovej z Klokočova, Milana Palčiska z Kysuckého Nového Mesta, Magdalény Šimulákovej z Čadce, Ivety Časnochovej zo Skalitého, Anastázie Urbánkovej z Čadce, Anny Dejovej z Oščadnice a Zuzany Stolárikovej z Turzovky.

 

Mgr. Iveta Buková Štětinová
manažér pre folklór a ľudové remeslo
KKS v Čadci