Je krásnym zvykom, že s príchodom najkrajších sviatkov v roku, Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravuje inšpiratívne vianočné výstavy kysuckých remeselníkov. 

Vianočné inšpirácie pozvánka Čadca 2018

 

Nie je tomu inak ani v tomto roku. Návštevníci Kysuckej knižnice v Čadci a Turistického centra POD ORLOJOM v Starej Bystrici budú mať možnosť v termíne od 7. decembra 2018 do 31. januára 2019 zhliadnuť jedinečné výstavy, na ktorých sa odprezentuje 20 remeselníkov z celých Kysúc s viac ako 800 výrobkami.
Do výstav, ktoré nesú názov VIANOČNÉ INŠPIRÁCIE sa zapojili remeselníci:
Veronika Hrušková z Čadce, Emília a Ján Valčuhovci z Klokočova, Jozef a Viera Mosorovci z Oščadnice, Iveta Časnochová zo Skalitého, Milan Palčisko z Kysuckého Nového Mesta, Anastázia Urbánková z Čadce, Anna Dejová z Oščadnice, Dana Krenželáková z Čadce – Horelica, Marián Zborovančík z Oščadnice, Jarmila Zubajová z Čadce, Agnesa Kullová zo Svrčinovca, Magdaléna Šimuláková z Čadce, Zuzana Stoláriková z Turzovky, Gabriela Kubjatková z Oščadnice, Veronika Latková z Čadce, Mária Miková z Krásna nad Kysucou – Blažkov, Terézia Oravcová z Čadce – Milošová a Pavol Kozák z Oščadnice.
Všetkých srdečne pozývame!

 

Mgr. Iveta Buková Štětinová
manažér pre folklór a ľudové remeslo
KKS v Čadci

Vianočné inšpirácie Stará Bystrica pozvánka 2018