Pozvánka A. Dejová Môj voňavý svetZO ŽIVOTA UMELKYNE: Anna Dejová žije v krásnej rozľahlej dedinke Oščadnica. Študovala v Žiline a niekoľko rokov pracovala v oblasti módy. Neskôr odišla za prácou do Londýna, kde žila 3 roky. Po návrate začala pracovať v Poradenskom centrom Náruč ako dobrovoľníčka, kde pôsobí dodnes. Už počas školských čias sa zaujímala o rôzne tvorivé a ručné práce, ale až v Náruči objavila niečo, čo ju chytilo za srdce - výroba glycerínových mydiel.

Popri práci skúšala nové metódy výroby. V súčasnosti vyrába mydielka s kozím mliekom, s bambuckým maslom, africké čierne mydlo, mydlá s olivovým, arganovým a konopným olejom, medové mydlá, ale aj peelingové mydlá s makom, kávové mydlá, mydlá s ovsenými vločkami a iné. Okrem mydielok vyrába aj parafínové sviečky, sviečky z palmového vosku, rôzne telové peelingy, drevené hojdacie zvieratká pre deti, dekoratívne predmety a vianočné dekorácie. Lásku k výrobe voňavých darčekov preniesla aj na svoju 8- ročnú dcéru Adelku, ktorá jej pri práci veľmi rada asistuje. Svoje výrobky prezentuje na rôznych remeselníckych podujatiach a jarmokoch v regióne, ale aj v susednom Česku. Jej výrobky sú plné nádherných jemných vôní a tak svoju výstavu nazvala „Môj voňavý svet“.


Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo pre verejnosť prezentačnú výstavu Anny Dejovej v priestoroch foyer Kysuckej knižnice v Čadci. Srdečne vás pozývame na jej zhliadnutie v termíne od 1. mája do 17. júna 2018.