FotoKysucké kultúrne stredisko v Čadci organizuje pre členov Štúdia neprofesionálnych fotografov pri KKS v Čadci fotografický plenér, organizovaného v rámci projektu MOSTY TVORIVOSTI. Jeho lektorom bude Mgr. Tomáš Telepák z Prešova, učiteľ výtvarného umenia pôsobiaceho na základnej umeleckej škole a na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove (Katedra hudobnej a výtvarnej výchovy).

Venuje sa aj vlastnej audiovizuálnej tvorbe spojenej s hudobno-textovou tvorbou (kapela Potmehút, Tomfrom). Primárne sa zameriava na tvorbu v digitálnych médiách (fotografia, video, digitálna grafika), ale využíva aj klasické výtvarné média (maľba, kresba, grafika).
Plenér bude dňa 23. 8. 2018. Počas neho si fotografi osvoja základné ale aj pokročilé techniky fotografovania, naučia sa využívať prirodzené svetlo pri expozícii, v praxi si vyskúšajú zachytenie rôznych objektov fotenia - portrét, krajina, objekty. Odborný lektor svojimi radami a usmerneniami pri práci s fotoaparátom jednotlivých umelcov naučí ako sa vyhýbať najčastejším chybám, ktoré vznikajú pri fotografovaní. Fotografie vytvorené počas plenéra budú verejnosti prezentované výstavou „Svet za objektívom“.
K tomu, aby bol pre Vás plenér prínosný, odporúčame Vám priniesť si vlastný fotoaparát, notebook, v ktorom bude nainštalovaný program na úpravu fotiek (napr. Lightroom, prípadne Zoner Photo).
Info o lektorovi: https://teecreation.wixsite.com/tomastelepak
Prihlasovať na plenér sa môžete prostredníctvom priloženej prihlášky, zaslanej mailom na adresu:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Prihláška.docx