V dňoch 25.-27. januára 2019 sa v poľskej Rajczi uskutočnil 51. ročník medzinárodného kultúrno-športového podujatia RAJD CHŁOSPKI.
Žilinský samosprávny kraj a Kysucké kultúrne stredisko v Čadci patria medzi patrónov a spoluorganizátorov tohto výnimočného podujatia, ktoré sa každoročne koná v Rajczi.

Počas víkendu sa stretávajú umelci z oblasti kultúry, športovci, organizátori podujatia a široká verejnosť, aby spoločne prežili nezabudnuteľné priateľské chvíle a vzdali hold tradíciám.

oficiálne otvorenie 51. r. RAJD u CHLOPSKI

 

V sobotu, počas oficiálneho otvorenia podujatia prítomných hostí pozdravili poľskí predstavitelia i starosta obce Skalité a poslanec zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja Jozef Cech a riaditeľka Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci Silvia Petreková. Slovensko v tomto roku, na pozvanie KKS v Čadci, reprezentovala Folklórna skupina Svrčinka zo Svrčinovca, pod vedením Evy Poláčkovej.

Rajd Chłopski opäť naplnil očakávania organizátorov i účastníkov, ktorí vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru - či už počas oficiálneho sprievodu, športovej súťaže, alebo kultúrnej časti programu.

Je dôležité aj takouto formou udržiavať priateľstvo medzi susednými štátmi a veríme, že aj ďalší ročník Rajd-u Chłopski sa uskutoční v príjemnej atmosfére.

 

Kysucké kultúrne stredisko v Čadci