Dňa 24. septembra 2017 sa v obci Oščadnica konal už XI. ročník benefičného koncertu “Od srdca k srdcu“, ktorý každoročne organizujú Základná organizácia Slovenského zväzu telesne postihnutých v Oščadnici, obec Oščadnica, Žilinský samosprávny kraj a Kysucké kultúrne stredisko v Čadci. Podujatie bolo realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Patrónom podujatia je od jeho vzniku pán Jozef Křivánek- predseda Slovenského zväzu telesne postihnutých v Čadci.

Od srdca k srdcu 2017 DFS Kelšovan 2

Podujatie svojou prítomnosťou podporili: starosta obce Oščadnica Marián Plevko, primátor mesta Čadca Milan Gura, riaditeľ ÚPSVaR Čadca Jozef Cech, krajská predsedníčka SZTP Mária Antalová, okresná predsedníčka Jednoty dôchodcov a Zväzu postihnutých civilizačnými chorobami Čadca Mária Ďurišová a členovia SZTP z Dolného Kubína pod vedením predsedníčky Gabriely Florekovej.
V programe sa divákom predstavili Detský folklórny súbor Kelčovan z Čadce, heligonkárky sestry Bacmaňákové z Oščadnice a folklórna skupina Dedovanka z Oščadnice.
Výťažok z koncertu bude venovaný oščadnickým sirotám a zdravotne postihnutým deťom v obci.
Kysucké kultúrne stredisko v Čadci ďakuje všetkým spoluorganizátorom, partnerom, hudobným hosťom a divákom, ktorí podporili túto krásnu myšlienku svojou prítomnosťou. Poďakovanie patrí aj mediálnym partnerom podujatia: RTVS - Rádio Regina Banská Bystrica, KYSUCE - nezávislý týždenník, MY Kysucké noviny a Kysucký večerník.

Mgr. Iveta Buková Štětinová
manažér pre folklór a ľudové remeslo
KKS v Čadci