Prelom augusta už každoročne patrí Beskydským slávnostiam, ktorými sa pýši mesto Turzovka a sú akýmsi vyvrcholením Turzovského leta. Tentoraz bohatý program prebiehal v dňoch 14. - 16. augusta 2015, pešia zóna, Námestie Juraja Thurza či Šarkpark opäť hostili množstvo zaujímavých vystúpení. Hlavným organizátorom podujatia je mesto Turzovka, spoluorganizátorom okrem iných Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

slvnostn_sprievod.jpg Slávnostný sprievod

Hlavný, nedeľný, program sa tradične začal svätou omšou v Kostole Nanebovzatia Panny Márie v Turzovke. Zábavu a dobrú náladu následne odštartovala TURZOVSKÁ CIFROVAČKA - medzinárodné stretnutie heligónkarov. O druhej popoludní sa začal slávnostný sprievod a hneď po ňom všetkých návštevníkov 44. ročníka Beskydských slávností pozdravil primátor mesta Turzovka JUDr. Ľubomír Golis. Hlavný folklórny program SVEC, SLUNEČKO, JASNO NA BESKYDSKÚ HORU privítal na pódiu domácu ŽFS TURZOVANKA, návštevníkom sa predstavili aj Ľudová hudba GERNÁTOVCI, FS RAČAN, v rámci medzinárodnej spolupráce vystúpili folklórne skupiny GÓROLE a VSACAN z Českej republiky a Ľudová hudba POPENKANE KIERPCE z Poľska.


Akékoľvek folklórne slávnosti si už nikto nevie ani predstaviť bez šikovných ľudových remeselníkov, ktorí prezentujú a ponúkajú svoje zaujímavé výrobky. Ani tento ročník Beskydských slávností nebol výnimkou.


Turzovské leto býva každý rok bohaté na rôzne kultúrne a spoločenské predstavenia. Uvidíme, čo prinesie budúci 45. ročník beskydských slávností.

 

                                                                                                     Kysucké kultúrne stredisko v Čadci

fs_raan.jpg FS Račan

 

fs_grole.jpg

 

 

 

 

 

 

 

FS Górole