PR 

Vážení priaznivci divadelného umenia, srdečne vás pozývame na 52. ročník Palárikovej Rakovej- národnej súťažnej prehliadky ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby, ktorá sa uskutoční v dňoch 24.- 30. apríla 2019.

Priaznivci divadelného umenia sa počas posledného aprílového týždňa každoročne stretávajú na Kysuciach, aby vzdali hold Jánovi Palárikovi a zároveň aj kultúrnemu dedičstvu slovenských literátov. Symbolom Palárikovej Rakovej je červené srdce, ktorého autorom je akademický maliar Ondrej Zimka st.
V tomto roku privítame súťažné divadelné súbory z Brezna, Tisovca, Lučenca, Ráztoky, Prievidze a pohostinne sa nám predstavia divadelné zoskupenia zo srbskej Starej Pazovy, Spišskej Novej Vsi, Kysuckého Nového Mesta, Banskej Bystrice a Trenčína.
Počas celého týždňa bude pre návštevníkov podujatia pripravený bohatý kultúrny program a to v Dome kultúry v Čadci i v Kultúrnom dome Jána Palárika v Rakovej. Budeme veľmi radi, keď si i Vy nájdete čas a zavítate k nám- do jedinečného prostredia divadelných múz, stretnutí so zaujímavými umelcami a rozhovorov o ochotníckom divadelnom svete.

Organizátormi podujatia sú: Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, Žilinský samosprávny kraj, Mesto Čadca a Obec Raková. Hlavný partner podujatia: Fond na podporu umenia.Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Podujatie finančne podporil Žilinský samosprávny kraj.

S úctou

 

Mgr. Silvia Petreková
riaditeľka Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci