Dňa 16. mája 2018 opäť naplní divadelnú sálu v Mestskom kultúrno-športovom stredisku v Kysuckom Novom Meste spev a tanec členov detských folklórnych súborov z Kysúc počas Detského folklórneho festivalu „Kujem, kujem podkovičku“. Už jedenásty ročník podujatia organizuje Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Spoluorganizátormi sú mesto Kysucké Nové Mesto a Mestské kultúrno-športové stredisko Kysucké Nové Mesto. Detský folklórny festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

DFF Kujem kujem podkovičku 2018 plagát

 

Svoju lásku k tancu a spevu predvedú divákom malí folklórni nadšenci zo šiestich detských folklórnych súborov. Detskými hrami a piesňami privítajú návštevníkov XI. ročníka DFF Kujem, kujem podkovičku deti z DFS Drevárik z Krásna nad Kysucou, DFS Kelčovan z Čadce, DFS Nezábudka z Rudiny, DFS Púpavienky z Rakovej, DFS Studnička zo Zákopčia a DSS Svrčinka zo Svrčinovca. Súčasťou podujatia budú aj tvorivé dielne s kysuckými ľudovými remeselníkmi.

Mediálnymi partnermi podujatia sú: RTVS, Rádio Regina Stred, Rádio Pohoda, Rádio LUMEN, Rádio Frontinus, TV Raj, KTV, MY - Kysucké noviny a týždenník KYSUCE.

Všetkých nadšencov folklóru, najmä detského, srdečne pozývame na toto krásne podujatie!

Mgr. Iveta Buková Štetinová
manažér pre folklór a ľudové remeslo
Kysucké kultúrne stredisko v Čadci