EMÓCIE - autorskú výstavu výtvarníčky Márie Drobilovej z Čadce si môžete pozrieť vo výstavných priestoroch Kysuckej knižnice v Čadci do 27. 8. 2015.
ETNOFILM Tour - ďalšia pofestivalová prehliadka filmov 18. ročníka ETNOFILMU Čadca sa uskutoční v Kúpeľoch Smrdáky (Kino Centrum) 1. 8. 2015 o 16.00 hod.                                                                                                                                              Kysuce v snahách o obnovenie štátnej samostatnosti Slovenska - výstava venovaná 200. výročiu narodenia Ľudovíta Štúra v Galérii POD ORLOJOM potrvá do 13. 9. 2015.
44. Beskydské slávnosti - vyvrcholením Turzovského leta budú v meste Turzovka aj tento rok už 44. Beskydské slávnosti, ktoré sa budú konať 16. 8. 2015. Bohatý nedeľný program začne už v ranných hodinách a na svoje si prídu milovníci heligóniek pri podujatí Turzovská cifrovačka, popoludní nebude chýbať slávnostný sprievod mestom - prehliadka speváckych skupín a folklórnych súborov. SVEC, SLUNEČKO, JASNO NA BESKYDSKÚ HORU - to je názov galaprogramu, v ktorom vystúpia nielen domáce, ale aj zahraničné folklóre súbory, ľudové hudby či spevácke skupiny. Aj tohto roku bude počas Beskydských slávností na námestí Juraja Thurza tradičný jarmok ľudových remeselníkov Práce starých majstrov. Množstvo ľudových remeselníkov bude na námestí dotvárať tu správnu atmosféru ľudovej tvorby a ľudového umenia, ktoré po stáročia patrili k najdôležitejším ekonomickým aj spoločenským udalostiam po celom svete.
Kysucké korene - výstavu obrazov členov Štúdia neprofesionálnych výtvarníkov pri KKS v Čadci si môžete pozrieť vo výstavných priestoroch Kysuckej knižnice v Čadci od 7.8. do 27.08.2015.