DETI DEŤOM - regionálna súťažná prehliadka detskej divadelnej tvorivosti sa uskutoční 4. apríla 2014 v Dome kultúry v Oščadnici.
Krása slova - okresné kolo, IV. kategória, okres KNM - súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín sa uskutoční 8. apríla 2014 v priestoroch Mestskej knižnici v Kysuckom Novom Meste
Výtvarné spektrum - významná regionálna postupová súťažná výstava neprofesionálnej výtvarnej tvorby sa začne 10. apríla a bude sprístupnená až do 30. mája 2014 v priestoroch Domu kultúry v Čadci.
47. Palárikova Raková - národná súťažná prehliadka ochotníckych divadelných súborov s inscenáciami pôvodnej slovenskej dramatickej tvorby bude prebiehať od 23. apríla do 28. apríla 2014 v priestoroch Domu kultúry v Čadci, Kultúrnom dome na Rakovej a v obciach a mestách regiónu Kysúc.
Stružielka - pravidelné stretnutia zdravotne postihnutých detí v tvorivých dielňach sa v mesiaci apríl uskutočnia v dňoch 6., 13. a 27 v priestoroch Domu kultúry v Čadci.
Veľkonočné inšpirácie - výstavu kraslíc a iných veľkonočných ozdôb kysuckých remeselníkov si môžete pozrieť v Galérii POD ORLOJOM v Starej Bystrici do 15. mája 2014.