O najkrajšiu kraslicu

Opäť po roku už po 20-ty krát prichádza celoslovenská výtvarná výzva Oravského kultúrneho strediska pre všetkých výtvarníkov a dekoratérov kraslíc: 

Propozície_O_najkrajšiu_kraslicu_2021.pdf

O najkrajšiu slovenskú kraslicu.

Taký je názov celoštátnej výtvarnej súťaže, ktorú po dvadsiaty-krát pre dospelých tvorcov i pre deti vyhlasuje Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Súťaž je vypísaná v troch vekových kategóriách (5 – 11 rokov, 12 – 18 rokov, nad 18 rokov) a pre ľubovoľné – tradičné i súčasné techniky zdobenia kraslíc, čiže vyfúknutého vajíčka. 

Každý záujemca môže osobne doručiť alebo zaslať poštou na adresu Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne (Mgr. Iveta Haplová, Oravské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne, Bysterecká 1263/55, 026 01 Dolný Kubín) do 17. marca najviac 10 vlastnoručne zdobených kraslíc.

Práce musia byť riadne označené: meno, priezvisko, vek, adresa, telefonický kontakt, e-mail, pri deťoch škola, technika.

Je potrebné ich zabezpečiť proti znehodnoteniu, keďže ide o krehký materiál. Práce šikovných tvorcov posúdi porota zložená z výtvarníkov.

Pre víťazov organizátori pripravili hodnotné vecné a finančné ceny. Všetky súťažné práce budú prezentované od 1. do 23. apríla na výstave v priestoroch Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne, ak to epidemiologická situácia na Slovensku umožní. Poslaním súťaže je poskytnúť priestor na prezentáciu vlastnej výtvarnej tvorby, podporiť a uchovať tradičné ľudové remeslá, vzory a techniky, výstava prezentuje aj zvykoslovie jarného slnovratu. Viac informácií poskytnú pracovníci Oravského kultúrneho strediska, propozície súťaže záujemcovia nájdu na www.osvetadk.sk.Dolný Kubín 17. 2. 2021

Mgr. Iveta Haplová

manažér pre ľudové remeslá, výtvarníctvo, fotografiu a marketing

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.