Vyhlásenie výsledkovII

Kategória A:

Čestné uznanie:

Ema Hlaváčová, VÍLA PANDÉMIA

HLAVAČOVÁ Víla pandémia

 

Rebeka Ondrúšková, KARANTÉNA PLATÍ PRE VŠETKÝCH

ONDRÚŠKOVÁ Karanténa platí pre všetkých

 

3. miesto Aneta Urbaníková, ZÁKAZ ŠPORTOVÝCH PODUJATÍ

URBANÍKOVÁ Zákaz športových podujatí

 

2. miesto Ema Michalíková

Fotografia je z Vysokých Tatier. Ema si ju vybrala, pretože "práve v období pandémie sa šíri mnoho negatívnych správ, myšlienok a nálad. Keď sa spomenie slovo pandémia všetci vidia prázdne ulice, osamelosť, jednoducho povedané nič pekné. Našťastie nám to prinieslo aj mnoho užitočného. Ľudia začali chodiť do prírody a spoznávať krásy nášho okolia. V horách prichádzame na nové myšlienky, ktoré menia naše myslenie a vytvárajú neopísateľnú radosť. Skúsme sa na to pozerať z toho pozitívneho hľadiska a nie len toho najhoršieho. Všetko zle je na niečo dobre."
MICHALÍKOVÁ Foto I

 

1. miesto Alexandra Kmošková, COVID-THINKING

KMOŠKOVÁ covid thinking

Alexandra Kmošková, NÁKAZA

KMOŠKOVÁ nákaza

 

B KATEGÓRIA - autori nad 18 rokov

Čestné uznanie

Michaela Papíková, CESTA NÁDEJE NAD INÝMI MYŠLIENKAMI

PAPÍKOVÁ Cesta nádeje nad inými myšlienkami

 

2. miesto

Helena Heděncová

Čaro zimnej krajiny
Po striedmej silvestrovskej oslave a vítaní Nového roka, sme vstali celkom čulí, pripravení zdolať naplánovaný pobyt v prírode, aby sme dodržali platné obmedzenia, výlet prebehol v „bubline“, teda môj manžel a ja. Najviac nás zaujímalo počasie, preto naše pohľady smerovali k oknu. Naskytol sa nám nevšedný obraz. Celá krajina sa skryla pod obrovský hermelínový plášť. Dúfali sme, že kým sa vychystáme, bude situácia pre nás priaznivá. A naozaj bola. Slniečko váhavo opúšťalo ranný kúpeľ, ale napokon sa rozhodlo byť našim láskavým sprievodcom.
Vrcholy hôr postupne odkladali z ramien vzácny plášť, túžili sa ukázať svetu v plnej nahote. Hmla sa postupne rozplývala. Na obdiv núkala steblá tráv v jagavom šate z inovate, kríky odeté do postriebrených šiat majstra mrázika. Takúto krásu nemožno obísť bez povšimnutia, zastavenia sa, bez toho, aby srdce pookrialo a načerpalo čerstvú miazgu do žíl. Vychutnať si jedinečný okamih.
Cesta mierne stúpala, slniečko zohrievalo nielen krajinu, ale i nás. Kráčali sme mlčky z nohy na nohu, azda aj preto sa nám občas pošťastí dostať bonus od prírody a pošle nám do cesty srnky, líšku, dokonca aj kráľa hôr- jeleňa, hoci na krátky okamih, kým sa skryjú v húštine. Konečne zastaneme na vrchole Bukovina s úmyslom rozhliadnuť sa po okolí. Na južnej strane lesa slnko roztápalo inovaťou postriebrené vetvičky, kvapky v jeho lúčoch ihrali všetkými farbami, padali z vrcholkov stromov v jemnej zvonivej melódii, akoby si šepkali svoje tajomstvá o rozmaroch zimy.
Kopce nad Dlhou ešte stále halil biely závoj, iba miestami najvyššie kopce ospanlivo vykukovali ponad hmlu, sťaby sa pýtali, či už je čas začať nový deň. Príroda nám opäť pripravila neopakovateľné predstavenie. Je to mocná a dobrá čarodejnica. 

HEDĚNCOVÁIII

 

1. miesto Richard Muroň, LETO A ZIMA V KORNI

Krajina sa mení, pandémia zostáva...

MUROŇ