KYSUCE V LIPTOVE

Liptovské kultúrne stredisko podporuje tvorbu neprofesionálnych umelcov vo všetkých žánroch predovšetkým z regiónu Liptov aj formou poskytnutia a vytvorenia priestoru na prezentáciu ich tvorby aj vo výstavných priestoroch LKS.
Od 15. marca 2018 však tento priestor bude patriť hosťujúcim neprofesionálnym výtvarníkom zo susedného regiónu Kysúc, ktorí sa združujú v Štúdiu neprofesionálnych výtvarníkov pri Kysuckom kultúrnom stredisku v Čadci pod vedením Pavla Mušku, akademického maliara z Kysuckého Nového Mesta.
Liptovské kultúrne stredisko predstaví liptovskej verejnosti tvorbu 19 autorov z Kysúc prostredníctvom kolekcie 40 obrazov. Štúdio neprofesionálnych výtvarníkov regiónu Kysúc je aktívne už 50 rokov a členovia tohto zoskupenia absolvovali desiatky pracovných stretnutí, workshopov a odprezentovali svoju tvorbu v nespočetnom množstve výstav. Taktiež zaznamenali množstvo úspechov na regionálnych, krajských, celoštátnych ale aj medzinárodných súťažiach.
V spolupráci s Kysuckým kultúrnym strediskom v Čadci chceme v budúcnosti recipročne predstaviť tvorbu aj členov nášho Klubu neprofesionálnych výtvarníkov pri LKS v Čadci, výstavou „LIPTOV NA KYSUCIACH„ ktorá sa bude konať v decembri 2018.

Výstava KYSUCE V LIPTOVE bude v klubových priestoroch Liptovského kultúrneho strediska sprístupnená od 15. marca do 20 apríla 2018.

Kysuce_na_Liptove_-_plagát.JPG