Nová položka Microsoft Word Document page 0001

Kysucké kultúrne stredisko v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Vás dňa 31. mája 2019 o 14.00 hod. pozýva na vernisáž výstavy krajskej súťažnej prehliadky neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2019.

Do tohto ročníka postúpilo 187 výtvarných diel od 80 výtvarníkov z piatich regiónov žilinského kraja. Kysuce, Orava, Horné Považie, Turiec a Liptov opäť ponúkli pestrú paletu aktuálnej tvorby talentovaných výtvarníkov a to naprieč všetkými vekovými kategóriami.

Odborná porota, ktorá pracovala v zložení predseda Prof. PaedDr. Jaroslav Uhel, ArtD., členovia Mgr. art. Vladislav Zábel a Mgr. art. Andrej Mazúr, vybrala spolu 43 výtvarných diel, ktoré ocenila a ktoré postupujú do celoštátneho kola v Trenčíne, konajúceho sa v termíne od 6. do 29. septembra 2019.

Sprievodným podujatím vernisáže bude odborný rozborový seminár vedený predsedom výberovej poroty a uskutoční sa pred samotným slávnostným vyhlásením výsledkov
dňa 31. mája od 11.30 do 13.00 hod.
Výstavu krajských diel si v priestoroch Kultúrneho a spoločenského strediska v Turzovke môžete pozrieť až do 30. 6. 2019.

Podujatie je financované Žilinským samosprávnym krajom a z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia.

Mgr. Ľubica Ligocká
manažérka pre výtvarníctvo
KKS v Čadci