Milan Palčisko vyštudoval Stredné odborné učilište strojárske v Kysuckom Novom Meste ako mechanik nastavovač. V roku 1984 začal študovať na Vysokej vojenskej škole Pozemného vojska vo Vyškove na Morave, na motostreleckej fakulte. Po roku štúdia z vysokej školy odišiel a v októbri 1985 nastúpil ako vojak z povolania do Martina. V roku 1988 nastúpil na železničnú stanicu ako signalista, neskôr ako dozorca výhybiek vo Vrútkach.
Od svojich štrnástich rokov sa venoval písaniu. Prvé básne mu vyšli už v školskom časopise. Je dlhoročným členom Literárneho klubu Silans v Žiline. Zúčastňoval sa viacerých literárnych súťaží. V roku 2005 získal Čestné uznanie v literárnej súťaži O dúhovú lampu z krajiny Zázračno. Publikoval v literárnom časopise Dotyky, v denníku Smer, Nový čas, v týždenníku Život, Kysuce, Žilinský večerník a niekoľkých literárnych zborníkoch. V decembri 2005 debutoval básnickou zbierkou Perníkové slzy.


Okrem poézie píše aj prózu, aforizmy, epigramy a vtipy. V tejto oblasti sa presadil v banskobystrickom rozhlasovom Sobotníku, v časopisoch Kocúrkovo, Extra – Roháč, Total Recal. Napísal aj niekoľko piesní.
Venuje sa aj vyšívaniu, fotografovaniu, filmovaniu a herectvu. Miluje prírodu a zaoberá sa aj liečivými rastlinami.
Je držiteľom bronzovej, strieborne, zlatej a diamantovej Jánskeho plakety za bezpríspevkové darovanie krvi.
Asi pred desiatimi rokmi sa začal venovať drotárstvu. Prácu s drôtom skúšal sám podľa knižnej predlohy. Neskôr vstúpil do Klubu drotárov, ktorý funguje v Kysuckom Novom Meste a spoločne s ostatnými členmi sa zúčastňuje na rôznych súťažiach a výstavách. Podľa jeho slov mu drotárstvo dáva do života veľa, pretože môže využívať svoju fantáziu a kreativitu. Niektoré jeho drotárske výrobky našli svoje miesto v Amerike alebo v Anglicku. Jeden z nich si odniesol aj prezident SR Andrej Kiska ako dar, ktorý mu odovzdal primátor Kysuckého Nového Mesta Ján Hartel pri návšteve Kysúc.